Miért (nem) olyan hülyék a mai fiatalok?

Ezek a mai

Ezek a mai

Mire tanít a gyűlöletkampány?

2016. szeptember 28. - Lánchídlány

Bár nem mindenki, azt hiszem (remélem), elég sokan egyetértünk abban, hogy gyomorforgatóan undorító módon kezeli a kormány a menekült kérdést. Töredelmesen bevallom, nincsenek alapos és átfogó ismereteim a menekültek helyzetéről, a válság súlyosságáról, egyáltalán, hogy mi lenne a helyes megközelítés vagy megoldás az egészre. Azt hiszem, ezzel egyrészt a hétköznapok embere is sokszor így van, másrészt még vezetők sem igazán jöttek rá, hogy itt mi a tuti, ami mindenkinek jó lesz. Szóval nem állítom, hogy ez nem egy nehéz helyzet, és hogy tudom a megoldást. De most nem is ebből az irányból akarom megközelíteni a dolgot, inkább az az érdekes nekem, hogy mit közvetít, mire tanít, mit képvisel ez a dicső kis Fidesz kampány és népszavazás, ami több milliárd forintba került a magyar adófizetőknek. Ami szerintem a legizgalmasabb kérdés: miért igazán gusztustalan ez az egész és milyen következményei lehetnek?

Tekintsünk el teljesen a jelenlegi témától, attól, hogy éppen a menekültekről van szó, és hogy mi a konkrét probléma. Világszintű konfliktusok, nehéz helyzetek, megoldandó feladatok mindig voltak és mindig lesznek. Ami most igazából fontos és talán más, mint eddig bármikor, az a mód, az a hozzáállás, ahogy ezt felsőbb szinteken kezelik, és ahogy nekünk, a közembereknek próbálják megmondani, hogy hogyan kezeljük.

Mert hogy ami igazán lényeges, az az, hogy itt emberekről van szó. Ahogy Alföldi is mondta pár napja: "Nem migránsok, nem horda, nem terroristák, nem erőszakolók, hanem emberek". Ez az, amit szerintem elfelejtett a Fidesz, elfelejtett mindenki, aki attól fél, hogy pár hónap múlva nekünk is csadorban kell járnunk. Az első és legnagyobb fatális hiba ennyi. Kit érdekel, hogy honnan jönnek? Kit érdekel, hogy vannak köztük is szar emberek, akik bántanak másokat? Kit érdekel, hogy hányan vannak, milyen a bőrszínük, mit hoznak magukkal? A mi kötelességünk, ami miatt civilizált emberek vagyunk, hogy prekoncepciók nélkül elsősorban embereknek lássuk őket. Tényleg olyan emberekké akarunk válni, aki egy teljesen ismeretlen embertársát csípőből gyűlöli, üldözi és megtagadja tőle a segítséget, amikor az életéért menekül? Nem vagyok vallásos, de nem tudom felfogni, hogy hogyan tud egy elvileg keresztény értékeket képviselő párt, embercsoport ekkora szemellenzőt felvenni. Persze, félünk tőlük. És ha annyira félünk, hogy nem merünk kérdezni, nem merünk szembenézni a helyzettel és józanul értékelni, akkor inkább utáljuk őket, az sokkal egyszerűbb. Oké, elfogadom, hogy vannak, akik nem mernek már kockáztatni, akik így tanultak meg gondolkozni. De miért igazán veszélyesek ők, miért tanítja nagyon rosszra a mai fiatalokat, a ma itt élő embereket ez az egész perpatvar?

Hát azért, mert nem csak erre az egy helyzetre levetítve fogják magukévá tenni a fiatalok vagy igazából bárki ezt a gondolkodásmódot. Ha most október 2-án nemmel szavazunk, akkor nem csak arra mondunk nemet, hogy ide jöhetnek-e menekültek. Nemet mondunk a gondolkodásra, a nyitottságra, az őszinteségre, az eredetiségre és az emberségre. A kék plakátok azt tanítják az utca emberének, az éppen 18 éves fiatal srácnak, aki megkapta a levelet, a többgyerekes anyukának, hogy egy mondattal, egy szóval elintézhetünk menekülő, félő, érző embertömegeket. Mert nem a mi dolgunk ezen elgondolkozni. Nekünk nem kell erről többet tudni, erről beszélgetni, nem kell kérdéseket feltennünk, és tennünk valamit ezekért az emberekért. Letudhatjuk a problémát azzal, ha nemet mondunk, és az egész kérdést átadjuk egy csoport faszfejnek, akik most irányítják az országot, és azt hiszik, ők tudnak mindent. Azt tanuljuk így meg, hogy egy nehéz helyzet elől el kell menekülni, a benne lévőket le kell szakítani és szarni bele, hogy velük mi történik. Hogy egy egyértelműen fontos kérdést, kihívást el lehet bagatellizálni és nem kell megoldani. Őszintétlenségre, kussolásra, nem gondolkodásra, kegyetlenségre tanít.

A Kétfarkú Kutyapárt ellenkampánya több dolog miatt jó és okos. Egyrészt a mai feszült, szürke és az embereket hülyének néző kampányok, plakátok után itt van egy, ami kicsit más, kicsit vicces, és végre mosolygunk, ha rájuk nézünk. Másrészt kérdéseket vet fel, vitát szít, megidézi a káoszt, ami itt valójában van. Próbálja felnyitni az utca emberének szemét, hogy mégis mennyire nevetséges ez az egész. Nagyon remélem, hogy sikerül néha. Mert én nem akarok olyan ember lenni, nem akarok olyan emberekkel teli országban, világban élni, ahol oké belerúgni egy ismeretlenbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://ezekamai.blog.hu/api/trackback/id/tr5411749221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.09.29. 12:37:26

Nem érdekel titeket egyetlen menekült migráns illegális behatoló hordatag sem.
Nektek olyan mindegy.
Ti Orbán ellen hajtotok, idegen pénzen, idegen érdekekért.

röf 2016.09.29. 12:55:55

Nektek semmivel sem lesz jobb hely, mert 2018-ban is buktok, és ugathattok továbbra is partvonalon kívülről... :)

Paranoid Android2 2016.09.29. 12:58:53

Picinyem, neked mi semmiféle újat nem tudunk mutatni gyűlölet témában. Nem is akarunk, csak figyelünk, hogy tudjuk mivé lesz az ember ha liberálissá lesz.

na__most__akkor 2016.09.29. 13:07:14

@röf: "Ti Orbán ellen hajtotok"

Igen, disznó. Te persze elveszted a segget ami olyan jó meleg hely a fejednek.

Hát igen. Ahol fát vágnak, hullik a forgács. A tefajtád rosszul választott.
Akár most megnézheted Mussolini vagy Ceausescu halálát. Tudod, köcsög, youtube... az internet nem felejt.

Majd megnézzük a gazdádat is. Remélem, minél előbb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 13:16:30

@Tutta? Kampánymigráncs:

Kiskócsag, vajon mi jelentősége van annak, mit ír a 444.hu? Mit bizonyít, hogy a 444.hu os szajkózza a ballibbancs hazugságokat?

Ha ezer oldalon leírom, hogy E=1/3*m*v^2, akkor igaz lesz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 13:17:47

@na__most__akkor:

Kicsi csillag, a kutya (=ballibbancs) ugat, a karaván halad.

röf 2016.09.29. 13:17:58

@na__most__akkor:
Kétségkívül meggyőző érvek.
Mondogassátok csak magatoknak, ennyi vigasz jár nektek ilyen hosszú orális pech-széria esetén :)

Szultán. 2016.09.29. 13:26:38

@röf: Pont rólad ír, a tag. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 13:27:07

"Bár nem mindenki, azt hiszem (remélem), elég sokan egyetértünk abban, hogy gyomorforgatóan undorító módon kezeli a kormány a menekült kérdést."

Haha, még hogy nem mindenki! Elenyésző kisebbségben vagytok, csak a hangotok nagy. De elárulok neked még valamit: Sokan még azok közül is NEM-mel fognak szavazni, akik szerint valóban kissé túltolta a kormány a kampányt (szerintem nem tolta túl).

ostvan1 2016.09.29. 13:28:58

Kedves posztoló. Igazat adok mindenben, amit leírtál. Én is próbálom hangoztatni, hogy békességben kellene élnünk egymással. Már csak egy hajszál választ el bennünket attól, hogy - migránsok híján - mi magyarok egymást kezdjük el öldökölni.
Békességet, párbeszédet hirdetek én is, nem a bevándorlók korlátlan beengedését. Ennek ellenére sorozatosan olyannak minősítenek, mintha migránspárti lennék. Mert ezeknek a begőzölt agyú, habzó szájú eszementeknek csak ellenség létezik. Mindenki az ő ellenségük.
A gond az, hogy akik kiengedték ezt a szellemet, azt hiszik, majd kordában tudják tartani. Hát nem tudják! Bár, lehet, nem is akarják.
Visszatérve azokra, akik üvöltve harcolnak a "migránsok" ellen. Nekem úgy tűnik, hogy úgy viselkednek, mint aki az esze mélyén tudja, hogy nincs igaza, ám nem tudja, hogy lehetne visszakozni a saját rossz eszméitől. És erről egyre hangosabban győzködi a környezetét (vélt ellenségeit). Mert a hangerő nem kifelé fontos, hanem el kell nyomni vele a belső hangot.

sas70 2016.09.29. 13:32:47

@röf: Szerintem meg Orbán, egy döglött, dakota lovat hajt! Neked ez tetszik. Szerintem meg nevetséges, néhol meg undorító!

Attilajukkaja 2016.09.29. 13:36:06

Kedves Lanchidlany!

Nagyon jo iras, abszolut egyetertek vele. Egy mondat kivetelevel.
"Ami most igazából fontos és talán más, mint eddig bármikor, az a mód, az a hozzáállás, ahogy ezt felsőbb szinteken kezelik, és ahogy nekünk, a közembereknek próbálják megmondani, hogy hogyan kezeljük."
Sajnos ez ment nalunk az 50-es, 60-as evekben is. Egyaltalan nem uj az eljaras. :o( Orbannak es Kovernek nagyon is neves "tanitoik" voltak, akiktol eltanultak az "illiberalis" (hazug) demokraciat.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.29. 13:39:09

Frady Endre:
Kvótalíra

Egész ország tavasz óta
Azon agyal, lesz-e kvóta,
S a „Brüsszel” szó mit is jelent,
S hogyan folyásol be jelent?

Utcán lassan mást se látok,
Rám merednek nagy plakátok:
TUDTA? alá blabla kerül,
Mintha szólna ó-héberül!

Sok milliárd folyik így el,
S fürkész népünk egymást figyel:
Ki ikszel igent, ki nemet?
Jövőt ki épít, s ki temet?

Olyan is lesz tán - és nem egy -
Ki még urnát látni se megy?
Kinek voksa érvénytelen,
Elnyeli bősz örvény talán?

Egyik azt mondja, hogy éljen
Messze innen minden Alien!
Másik: Befogadjuk, mi Grál
Lovagok, ki ide migrál!

Bonyolult ez, mint az atom,
S amennyire felfoghatom,
Arról szavaz, aki magyar,
Élhet-e itt Akhim Adjar.

„Elnézést, hogy közbeszólok, de nekem eszemben sincs önöknél letelepednem. Itt Berlinben úgy is kényelmesen megélek, hogy nem kell hetente háromszor ügyelnem egy romos kórházban, ahol se nővér, se gyógyszer, se vécépapír. Németország jobban teljesít.” /Dr. Akhim Adjar, menekült piréz belgyógyász/

„Jövevény voltam és befogadtatok.” „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek cselekedjenek veletek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük!” /Jézus Krisztus, a mára már szinte teljesen elfeledett eredeti kereszténység megalapítójának magyarra fordított ó-héber kijelentései/

„Na, nehogy már egy keresztre feszített közel-keleti bajkeverő oktasson ki minket kereszténységből?! Ezt az eszeveszett eretnekséget! Az Úr nézzen rá összevont szemöldökkel!” /Ájtatos Ártány, a Keresztény Átokmondók Országos Szövetségének (KÁOSZ) szóvivője/

„Már kiadtuk a körözést az uszítással alaposan gyanúsítható J. Krisztus, egyelőre ismeretlen helyen tartózkodó názáreti ács ellen. Egyik követője a kihallgatás során azt vallotta, hogy valami Menny nevű törzshelyén tartózkodik, de többet nem sikerült kihúzni belőle, mert váratlanul belehalt a kérdéseinkbe.” /Csávás Kálmán főtörzsőrnagy, a Keresztényellenes Uszítókat Tyűdeeltángáló Alapítvány (KUTYA) ideológiai metszőfoga/

„Jó, hogy még nem találták fel az égig érő kerítést, mert akkor nem tudnánk évente egyszer-egyszer be- és kimigrálni!” /Kelep Kenéz és Füsti Fedor, a Fecskék És Gólyák (FÉG) alapítvány vezérszárnyasai/

„A költőtől nem idegen a szép, így számára az idegen szép, pedig nem az idegen a szép, illetve nem alanyi jogon szép az idegen, hanem az idegenségnek a szépségtől elidegenedettsége tud nem szép lenni, ha csupán az a szép, ami érdek nélkül tetszik, bár szépítőszerek nélkül még a szép is idegen. Még szép, hogy holnapra egy ötösért bárki megtanulhatja. A többieknek alapból egyes alá! Csak az a folyásol be, csak azt tudnám elkenni!” /Szép Szatyorné Szigor Szotyola, középiskolai magyartanár és Avon tanácsadónő/

„Ezt a piramidális rettenetet szellemi szabadfoglalkozásúként kényszeres elhivatalból elolvasva a Kádár kori mondás jut eszembe: Az értelmiség előtt két út van. Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. A darázsfészekbe nyúló költő silány tehetségtelenségével még ezt a társadalmilag érdekes, bár rajtam kívül senki más által meg nem értett témát is képes volt a tápláléklánc legalján fetrengő véglények által kiizzadott fekália bűzkörébe vonni. Anyám szerint, aki ma gyarló és józan paraszt, annak ettől a népszavazósditól görcsbe szorul még a talpa is. Hosszú idő óta először igazat adtam neki. Meg egy vérnyomáscsökkentő pirulát is, hogy nyugodtan aludjon. Magamnak meg hármat.” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Ha bárki a szemem láttára menekültet bántott, akkor azt én is bántottam, hiába menekült. A puszta hónaljszagommal az őrületbe kergettem. Előttem meghajol minden térd, még az Old Spice-é is. Én bizonyíték vagyok, nem ígéret.” /Chuck Norris/

„Nekem nincs időm most vasárnap népszavazni, mert délelőtt lábteniszezem a svájci gárdistákkal, délben menekülteket ebédeltetek, délután 4-re pedig elmegyek a zuglói Angol utca 44-ben tartandó Istentiszteletre a költő testvér prédikációját meghallgatandó. Ámen!” /Ferenc pápa/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2016/09/kvotalira.html

Attilajukkaja 2016.09.29. 13:41:58

@Frady Endre:
Tetszik!
„Elnézést, hogy közbeszólok, de nekem eszemben sincs önöknél letelepednem. Itt Berlinben úgy is kényelmesen megélek, hogy nem kell hetente háromszor ügyelnem egy romos kórházban, ahol se nővér, se gyógyszer, se vécépapír. Németország jobban teljesít.” /Dr. Akhim Adjar, menekült piréz belgyógyász/"
:o)))))

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 13:58:26

@röf: Látod, vannak olyan ökrök is, mint ez a a @na__most__akkor:, akik már tagadni sem tudják, hogy nekik ebből az egészből mindössze annyi szűrődik le, hogy Orbán haláláról ábrándoznak még ilyenkor is. Gondolom, ő is a "gyűlöletkampány" ellenzője. Példákkal fog gazdagodni a posztom.(migransozo.blog.hu/2016/09/27/gyuloletkampany_201)

"egyáltalán, hogy mi lenne a helyes megközelítés vagy megoldás az egészre."

Remek. Fogalmad sincs, hogy mi lenne a helyes megoldás, de addig is engedjük be ide az egész csürhét. Mert emberek. Akik között ott vannak a nem emberek is. Majd utólag szétválogatjuk őket, gondolom. Amikor megtaláltad a helyes megoldást. Addig is hadd éldegéljenek, járkáljanak szabadon, a híresen humánus Európa teljes területén.

" Ha most október 2-án nemmel szavazunk, akkor nem csak arra mondunk nemet, hogy ide jöhetnek-e menekültek."

Neked, ezek szerint, még újdonság, hogy mire szavazunk. Arra, hogy az EU a megkérdezésünk nélkül is idetelepíthet-e bárkit, parancsszóval. Benneteket, szabadsághősöket most miért nem zavar a parancsra cselekvés kényszere?

Attilajukkaja 2016.09.29. 14:16:33

@Androsz:
"Benneteket, szabadsághősöket most miért nem zavar a parancsra cselekvés kényszere?
Mert szo sincs parancsszorol. Itt egy megegyezesrol lenne szo, csak nehez olyannal egyezkedni, aki folyton az ajtoresbe teszi a labat, a lukon pedig nyujtja a markat, hogy egyre vaskosabb labon alhasson majd a sajat leanya. Kozben meg arcatlanul hazudozik mindenrol es mindenkirol.
Titeket, Orban alattvalokat ez miert nem zavar?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 14:23:02

@Attilajukkaja: Lehet, hogy az EU főemberei megegyezésre fognak törekedni. Az, hogy eddig kizárással és brutális pénzbüntetéssel fenyegetőztek, nekem nem ezt jelzi, de mindegy. Benneteket ez nem szavar, minden más alkalommal előre a szabadságért. (A ti szabadságotokért.) Te most arra akarsz szavazni, hogy megegyezés nélkül is idetelepíthessenek bárkit. Ha a megegyezést tartod jó megoldásnak, akkor szavazz a teljesen világos kérdésre nemmel.

patkányarcúáginéni 2016.09.29. 14:33:08

Na tessék! Még egy (remélném utolsó) blognak álcázott provokáció.

A sajtószabadság nagyobb dicsőségére nyíltan uszíthat bárki rongyember a hazája ellen.

élhetetlen 2016.09.29. 14:38:18

@Androsz: Függetlenül a népszavazástól, csak egy technikai dologra hívnám fel a figyelmedet. Egyszerű lesz. Társasházban élsz, a közgyűlés (EU) megszavaz valamit, ami neked nem tetszik. (mondjuk, hogy átalakítják a távfűtést sorosról leágazósra, bár nem hiszem, hogy ez a szakszerű megnevezés). Te hazamész, és a családoddal megszavazod, hogy nem (MO). Ekkor már nem vonatkozik rád, nem kötelez semmire a közös határozat? Parancsnak tekinted a közös döntést, és neked aztán ne mondják meg? Mintha nem látnád, hogy mi a különbség a parancs, és egy megszavazott döntés között.

Jakab.gipsz 2016.09.29. 14:59:18

"Mire tanít a gyűlölet kampány" cím sokat mondó abban az esetben, ha nem vicceskednénk el a migráció ügyét, és egy picit előre gondolkodnánk, cukis cukormáz alatt meglátva a lényeget.

Magyarország senkit sem gyűlöl! Ez az állítás egy nagy hazugság, ezzel a szlogennel csak a gyerekeket (infantilis felnőtteket) lehet riogatni olyan blogereket akiknek az első két mondata is önellentmondás.

Az igazi kérdés rejtve marad, miért kontra produktív a szociológia tudománya, és mitől tudomány az alkalmazott szociológia, kérdése helyet amelyre a libsi tudomány nem képes választ adni, politológusok serege butítja a népet és a főnökséget.

konrada 2016.09.29. 15:06:06

@élhetetlen:
Inkább - hogy az analógiánál maradjunk - a közgyűlés megszavazza azt, hogy a házban illegálisan lakásfoglalókból (akik egy része az egyik lakó invitálására jött) a te lakásodba is költöztet.

...és ez esetben te meg kapirgálsz, meddig tart a közgyűlésnek a döntési joga. Joga van-e a te lakásodba költöztetni olyanokat, akiket te nem akarsz befogadni.
...mert míg a fűtési rendszerről szól a dolog...

Attilajukkaja 2016.09.29. 15:06:53

@Androsz:
"A ti szabadságotokért."
Szerintem nincs olyan, hogy a mi szabadsagunk meg a ti szabadsagotok. Jo lenne, ha ezt eszrevennetek es felhagynatok ezzel a sok megoszto retorikaval. Ha te nem vagy szabad, akkor en sem vagyok az, es vice-versa.

"Te most arra akarsz szavazni, hogy megegyezés nélkül is idetelepíthessenek bárkit."
Ezt honnan veszed? Eszem agaban sincs barmire is szavazni! :o))))

"Ha a megegyezést tartod jó megoldásnak, akkor szavazz a teljesen világos kérdésre nemmel."
A kerdes egy nagy baromsag, populista fogas! Ilyet nem lenne szabad kerdeznie egy kormanynak, amely tudja, mit kell tennie. Orbannak nyilvan ketsegei vannak.

@élhetetlen:
"Ekkor már nem vonatkozik rád, nem kötelez semmire a közös határozat? "
...Es kozben meg tovabb koveteled, hogy a portalod elott is rendesen takaritsanak a tobbiek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 15:25:48

@élhetetlen: A társasház nem dönthet el mindent többségi szavazattal. Az Európai Parlament sem. Viszont az Európai Parlament most egy olyan definiálatlan fogalomra alapozva akar egy többségi döntést mindenkire nézve kötelezővé tenni, mint "az európai értékek megtartása". És megpróbálják a döntési eljárást olyanná lefokozni, amelyben technikailag már elég a többségi szavazat. Konkrétan ez nem csalás, csak pofátlanság, és tudjuk, hogy a hatalmasoknak minden bíróság előtt igazuk van.

A betelepítés kényszer bennünket nagyon érzékenyen érint. Ha szerinted jó, ha idetelepítenek egy csomó arabot (esetleg még a kilétük felderítése nélkül is), akkor te pártolhatod ezt az eljárást, de én nagyon örülnék, ha erről itt is elmondanád az érveidet: migransozo.blog.hu/2016/09/02/mihez_kezdjunk_a_migransokkal . De mindemellett nem érdektelen, hogy te a véleményedet meggyőzéssel, érvekkel próbálod terjeszteni, vagy megbízod az EU-t azzal, hogy kényszerítse ránk a véleményeddel egybevágó akaratát.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 15:30:40

@Attilajukkaja: "Szerintem nincs olyan, hogy a mi szabadsagunk meg a ti szabadsagotok."

Dehogy nincs. Amikor a szabadságra hivatkozva egy liberális kisebbség követel olyan döntést, amelyet egy kevésbé liberális többség helytelenít. Az utóbbiak nem tartják a szabadságuk csorbításának az adott döntést, vagy elfogadják, hogy a rend védelme, sőt, a közösségben élés az egyéni szabadság ésszerű megnyirbálását igényli. Ilyen esetekben előfordul, hogy a liberálisok a szabadság nevében nevetségesen szélsőséges igénnyel lépnek fel, ami a többiek számára nem csatolható a szabadságjogokhoz.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 15:32:13

@Attilajukkaja: "Orbannak nyilvan ketsegei vannak."

Lehet. És akkor lehet, hogy ezért is javasolta a Köztársasági Elnöknek a kérdés megszavaztatását. Mi ebben a probléma? Demokrácia van.

Attilajukkaja 2016.09.29. 15:47:18

@Androsz:
"Mi ebben a probléma? "
Csak egy aprosag: Orban keptelen a kormanyzasra. Fogalma sincs, hogyan kell masokkal egyuttmukodni, mit jelent kormanyfonek lenni.

"Amikor a szabadságra hivatkozva egy liberális kisebbség követel olyan döntést, amelyet egy kevésbé liberális többség helytelenít."
Ez nem a te szabadsagod vagy az en szabadsagom. Mindenkinek joga van felvetni kerdeseket, meg akkor is, ha kisebbsegben van.

" a rend védelme, sőt, a közösségben élés az egyéni szabadság ésszerű megnyirbálását igényli"
Ebben egyetertek! De ezzel nem illik visszaelni es mindent raeroltetni az emberekre. Lasd vasarnapi zarvatartas.

"a liberálisok a szabadság nevében nevetségesen szélsőséges igénnyel lépnek fel"
Mint peldaul?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 15:59:19

@patkányarcúáginéni:

"A sajtószabadság nagyobb dicsőségére nyíltan uszíthat bárki rongyember a hazája ellen."

És még ők kiáltanak cenzúrát meg diktatúrát. Meg hogy nem szabad a magyar sajtó. Megáll az ész.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 16:26:57

@Attilajukkaja: "Orban keptelen a kormanyzasra."

Na ennek tipikusan semmi köze sincs a népszavazáshoz. Csak azok erőltetik ezt pont most, akik nem tudják elolvasni a szavazásra feltett kérdést.

"Mindenkinek joga van felvetni kerdeseket, meg akkor is, ha kisebbsegben van."

Így van. Az én szabadságomat, sőt, szerintem más elvárható szabadságát sem sérti, ha vasárnap nem vásárolgathatok áruházban, ha a homokosok nem köthetnek házasságot, ha borostyánszínű macskaszemet kell szerelnem a biciklim kerekeire, ha a gyerekeknek kötelezővé teszik azt, hogy tanórán kussoljanak és iskolaköpenyt vegyenek fel, ha a rendőr igazoltat az utcán (2 perces eljárás), de még az sem, ha az ország biztonságáért szigorúan felelőssé tett emberek rutinszerűen beleolvasnak az e-mailjeimbe. Mindettől még szabadon élünk ebben az országban.

A vasárnapi zárva tartás körüli őrjöngést mindmáig nem értettem meg. De a törvény vagy rendelet a vasárnap ezért dolgozni kénytelen emberek érdekében született, nem csak úgy önmagáért. Sok ember fontosabbnak tartotta a vasárnapi vásárolgatással való időtöltést (mindenki elszegényedett, ugye), mint azt, hogy más emberek legalább vasárnap kialhassák magukat, és utána punnyadhassanak egy kicsit, ha az kell a pihenésükhöz, mert másnap megint jön a hajtás.

élhetetlen 2016.09.29. 16:27:16

@Androsz: Úgy tűnik, még ez az egyszerű példa sem volt elég egyszerű ahhoz, hogy megértsed. Ha jogtalannak találod a társasház döntését, megtámadhatod. Úgy tudom, a magyar kormány is megtette ezt. Én annyit mondtam, hogy az, hogy családon belül megszavazod, hogy nem, (és ez az országnak nagyon sokba került), az nem megoldás. Nem mondom el semmiről az érveimet, mert nem írtam semmit se pro, se kontra a tényleges problémáról. „vagy megbízod az EU-t azzal, hogy kényszerítse ránk a véleményeddel egybevágó akaratát.”. Még a véleményemet sem tudod, mert csak egy hibás, vétónak nem elégséges népszavazásról írtam.
Amiről szívesen leírom a véleményemet. Lehet, hogy csak tájékozatlan vagyok, de nem nagyon olvastam arról, hogy tömegesen osztogattak volna szórólapokat a bejönni szándékozók között, az ő nyelvükön, akár azzal a szöveggel, hogy Európában a nők nem azért járnak nyáron félpucéran, mert kurvák, hanem mert nálunk így szokás, és, hogy diszkréten megnézheted, de, ha hozzányúlsz, akkor lecsuknak. Ha ez megtörtént volna, és csak a fele megérti, már az is segített volna. De Magyarországon a magyarokat világosították fel arról, magyar nyelven, hogy hogy kell viselkedni az idegeneknek. Nem látsz valami zavart az Erőben?

élhetetlen 2016.09.29. 16:52:57

@konrada: Lehet, hogy nem voltam elég egyértelmű. Ha jogsértőnek érzed a közgyűlés döntését, megtámadhatod. Úgy tudom, Mo. ezt megtette. Azt mondtam, hogy a családon belüli ellenszavazás (ami sokba, nagyon sokba került), értelmetlen. Mit nem értesz? Egyetlen dologra jó, hogy most, bár kerültem a témát, sikerült vitába keverednem azzal a szomszédasszonnyal, aki egyébként bevásárol nekem, és jól megvagyunk. Mert a mamájának mozgó urnát kér, kérjen-e nekem is. Mert, ha nemmel szavaz, akkor megmenti Magyarországot. Ja.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.09.29. 16:56:03

@Attilajukkaja: :)))
Talán személyesen ismered is a neves piréz doktort? :)

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 17:12:55

@élhetetlen: "Nem mondom el semmiről az érveimet, mert nem írtam semmit se pro, se kontra a tényleges problémáról."

Hát írj. De tényleg. Miért ne?

"de nem nagyon olvastam arról, hogy tömegesen osztogattak volna szórólapokat a bejönni szándékozók között, az ő nyelvükön..."

A humanitárius csoportok megtették ezt, még a határ túloldalán. Arról nem tudok, hogy a befogadó táborokban történt-e ilyen. Azokat, akiket beengedünk az országba, szerintem is tanítani kell "az európai normákra". A plakátok csak részben szóltak az akkor még kevéssé ismert összetételű migránsoknak, inkább az őket idehívó ottaniaknak, akikről nem tudom elhinni azt, hogy úgy kezdték a tömeges vándorlást propagálni, hogy fogalmuk sem volt az itteni helyzetről. És nekünk is szólt, hogy tudjuk, hogy a kormány elvárja a jövevényektől azt, amit mi is elvárunk. Nekem ez fontos üzenet volt, megnyugodhattam, hogy nem fogják őket egyszerűen a nyakunkra ereszteni. Aggódtam emiatt.

Az "európai értékek" folyamatos felemlegetőitől szívesen tudnám meg azt, hogy miért ragaszkodnak olyan emberek tömeges beáramlásának fenntartásához, akik tudottan olyan országokból jönnek, ahol nagyon nem tartanak be egypár alapvetően fontos elvet. Miért hiányoznak ide azok, akik hátrányosan bánnak a nőkkel, dolgoztatják a gyerekeket, elfogadott közöttük a konfliktusok fegyveres rendezése és a csonkítással, halállal büntetés. Ha nálunk csak szóba kerül, hogy gondolkozzunk el a halálbüntetés mellett és lenne szóló érveken, akkor a világsajtó botrányt kiált. Azok, akiknél ez gyakorlat, Wilkommen. Te nem érzel "zavart az Erőben"?

Attilajukkaja 2016.09.29. 17:25:28

@Frady Endre:
"Talán személyesen ismered is a neves piréz doktort?"
A pirezekkel annyira nem vagyok joban, oket az anyosom ismeri nagyon jol. Nev szerint! En foleg parazokkal vagyok korulveve, de tul sokan vannak, hogy nevukon nevezzem oket. ;o)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 17:46:46

@Androsz:

Na igen. Amikor nem is olyan rég Orbán felvetette, hogy el lehetne gondolkodni a halálbüntetésen, olyan összeurópai felhördülés volt, hogy csak na. Ugyanezek a felhördülők ellenben buzgón beengedik, mi több, hívják azokat, akik a kultúrájának szerves része a konfliktusok halállal történő rendezése, a halálbüntetés változatos, ámde annál humánusabb formáiról (pl. megkövezés) nem is beszélve.

De ugyanez elmondható a homokosokkal való bánásmódról is. Aztán a nők jogait sem nagyon tisztelik, hogy nem is említsem az FGM-et.

Attilajukkaja 2016.09.29. 18:07:29

@Androsz:
"Csak azok erőltetik ezt pont most, akik nem tudják elolvasni a szavazásra feltett kérdést."
Miert gondolod, hogy nem tudjuk elolvasni a kerdest?
Amugy en nem csak most mondtam, hogy Orban keptelen a kormanyzasra,...
A lenyeg, hogy a menekultvalsag egy komplex kerdes, es azt szvsz az EU tag vezetoinek kell megtargyalniuk, egyezsegre jutniuk. Valami olyan megoldast talalniuk, amit mindenki elfogad. Nem feltetlenul szeret, de elfogad.
A most nepszavazasra feltett kerdes szamomra kb. megegyezik azzal, hogy "akar-e On holnaptol ingyen sort?". Mar regen nem az a kerdes, hogy akarunk-e Europaban menekulteket vagy sem, hanem, hogy mit kezdjunk veluk. Es itt lenne szukseg ne'mi gondolkodasra, egyuttmukodesre es okos megoldasokra, nem pedig szethuzasra es oktondisagra. A menekultek kozul Magyarorszagnak azokat kellene befogadnia, es olyan szamban, akikkel erdemben tud foglalkozni. Oktatni oket, segiteni a beilleszkedesben. A nepszavazosdira elkoltott 30-50 milliard erre boven eleg lett volna!
Nem igaz, hogy ezek az emberek nem akarnak vagy tudnak beilleszkedni (szamos itt elo szirt vagy kinait ismerek, akik megtanultak magyarul es adofizeto allampolgarokka valltak).
Vagy ha ennyire felunk ezektol a "jottmentektol", akkor miert nem vonja senki kerdore a Rogan fele maffiat, amely busas haszonnal adott mar el tobb ezer letelepedesi kotvenyt anelkul, hogy atvilagitottak volna, honnan volt azoknak az oroszoknak, kinaiaknak, araboknak penzuk mindezt megvenni?

"Az én szabadságomat, sőt, szerintem más elvárható szabadságát sem sérti, ha vasárnap nem vásárolgathatok áruházban"
Nem akartam leragadni a vasarnapi zarvatartasnal. Csak egy pelda volt. A lenyeg, hogy az emberek tobbsegenek annyira nem tetszett a dontes, hogy a Fidesz kenytelen volt visszavonulni. Amit ezugyben muvelt az egy allatorvosi pelda arra, hogyan nem szabad a mindenkori szakmai velemeny ellenere minden aron eroltetni valamit , hogyan nem szabad visszaelni a hatalommal. Hogyan nem szabad szembemenni a kozvelemeny akarataval szemben.

"ha a homokosok nem köthetnek házasságot, ha borostyánszínű macskaszemet kell szerelnem a biciklim kerekeire, ha a gyerekeknek kötelezővé teszik azt, hogy tanórán kussoljanak és iskolaköpenyt vegyenek fel, ha a rendőr igazoltat az utcán (2 perces eljárás), de még az sem, ha az ország biztonságáért szigorúan felelőssé tett emberek rutinszerűen beleolvasnak az e-mailjeimbe. Mindettől még szabadon élünk ebben az országban."
Latod, itt mar nem ertunk egyet. Ahol korlatozzak a velemenyszabadsagomat es kussolnom kell, ahol nem onkentes az iskolai uniformis, ahol barkinek beleolvashatnak a leveleibe (minden kulonosebb indok nelkul), ott nalam mar megszunt a szabadsag.
A meleghazassag egy masik tema, de ebbe most szerintem ne menjunk bele, mert kicsit elvinne a beszelgetest.

"A vasárnapi zárva tartás körüli őrjöngést mindmáig nem értettem meg."
Akkor elmagyarazom. Hogy vasarnap is el lehet vegezni egy csomo nagy vasarlast, az jo dolog a vasarlonak. Az emberek konnyen hozza is szoktak. Aztan jott egy Harrach nevu dilettans, aki bejelentette, hogy holnaptol pedig megszunik ez a kenyelmi faktor, mert...mert csak. Senkit nem kerdeztek meg semmirol, nem konzultaltak, nem kertek ki a velemenyet. Erre egy csomo szakmai es civil forum is tiltakozni kezdett, de Harrachek rajuk sem hederitettek. Aztan jottek a szokasos kiskapuk: egyiknek szabad nyitva tartani, a masiknak nem. Ez kulon felboszitett sok kereskedot is. Az egesz ugylet a cezaromania es a nepotizmus ekes peldaja volt, akarcsak a trafik mutyi.
En sokaig dolgoztam az USA-ban. Ott az volt a rend, hogy vasarnap csak delig voltak nyitva az uzletek, es ezt mindenki tudomasul vette. Szerintem ez nalunk is egy jo kompromisszum lett volna, ha a hatalom egyaltalan hajlando lett volna konzultalni az istenadta nepevel. De nem! Es ez boszitett fel megannyi embert. Ezek zsigerbol toljak rad a marhasagaikat, fuggetlenul attol, hogy te mit gondolsz rola.

"De a törvény vagy rendelet a vasárnap ezért dolgozni kénytelen emberek érdekében született"
Ennyire naiv te sem lehetsz!!! Amugy gondolom, hogy azota olvastad, hany kis CBA meg mas uzlet ment tonkre Harrach urnak koszonhetoen. Ezek utan tobb szaz dolgozonak nem csak a vasarnapja lesz szabad, hanem minden napja!
De ilyen alapon, nem kellene nyitva tartaniuk sem a vendegloknek, sem a szinhazaknak, se az allatkertnek, hiszen ok sem letszuksegletet elegitenek ki, mint pl. a mentosok vagy a tuzoltok. Egy szakacsnak miert nincs joga vasarnap pihenni?
A pelda nyilvan extrem, es csak arra akartam ravilagitani vele, hogy vannak olyan munkakorok, ahol sajnos vasarnap is dolgozni kell. A lenyeg, hogy ezt kellokepen meg is fizessek!!!

élhetetlen 2016.09.29. 18:36:18

@Androsz: „A plakátok csak részben szóltak az akkor még kevéssé ismert összetételű migránsoknak, inkább az őket idehívó ottaniaknak”. Ez jó, az őket idehívó ottaniaknak. Magyarországon, magyar nyelven, Magyaroszágon elhelyezett kurva drága óriásplakátokon szóltak az ottaniaknak. Ezt komolyan gondolod? „Nekem ez fontos üzenet volt”. Az volt a nógrádi néniknek is, akik most már félnek a migránsoktól, pedig még egyet sem láttak. „Miért hiányoznak ide azok”. Nem hiányoznak, itt vannak. Ezt kellene megoldani a gyorsabb elbírálással, és ezt akarja az EU szétosztani. Aki nem jogosult itt lenni, azt el kell távolítani, de ehhez előbb el kell bírálni a kérelmét. Mert Mo. mindent megtesz, ami a kötelessége (külügy miniszterünk szerint). A kerítésen kívül több ezer ember ellátatlanul, napi tizenöt kérelmet befogadunk, és reméljük, hogy a tél, vagy a vérhas elviszi a tömegeket a fűtetlen sátorokból? Ez a megoldás szerinted? A halálbüntetésről meg annyit, hogy egy téves ítélet nem korrigálható, ha az érintettet kivégezték. Inkább tartsuk el az összes életfogytost, vagy dolgoztassuk őket, hogy eltartsák magukat. De úgy látom, nem vagy meggyőzhető, tehát ezt a párbeszédet nem folytatnám, mert meddő.

Attilajukkaja 2016.09.29. 18:40:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" a felhördülők ellenben buzgón beengedik, mi több, hívják azokat, akik a kultúrájának szerves része a konfliktusok halállal történő rendezése"
Mondj egy peldat arra, hogy ide barki is HIVTA volna a menekulteket. Ne is probalkozz vele, mert nem volt ilyen.
A menekulteket te nem kezeled emberkent, es ez a legnagyobb problemam ezzel a nagy alszent es alkereszteny kormannyal is. Orban az europai es kereszteny ertekekrol papol, kozben meg lepten-nyomon megszegi azokat. Felkorbacsolta a magyar emberek lelkeben regota szunnyado nepnemzeti serelmeket, es ezen politikai szorfozik mar egy ideje. Ezt nem lenne szabad, mert csak tovabbi serelmeket okoz. Igy lett Magyarorszag is ket Magyarorszagga. Lehet, hogy nem erted meg, amit mondani akarok, de en akkor is az emberseg partjan allok. A menekulteket nem neveznem se hordanak, se allatoknak, se masnak. Ok is csak emberek.
Hogy mi legyen veluk, az egy fogos kerdes. Mostansag mindenki ezzel foglalkozik az EU-ban.

Attilajukkaja 2016.09.29. 18:48:06

@élhetetlen:
"Nem hiányoznak, itt vannak. Ezt kellene megoldani a gyorsabb elbírálással, és ezt akarja az EU szétosztani."
PONTOSAN! Vegre valaki erti a valodi problemat.

" A halálbüntetésről meg annyit, hogy egy téves ítélet nem korrigálható"
Mennyire lehet frusztralt, duhos es verszomjas egy magyar ember, hogy minden aron akarja a halabuntetest? Hogy semmit nem vesz figyelembe, csak a bosszuvagyat?
Ez nem vall egy egeszseges tarsadalmi pszichozisra.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 18:50:19

"Miert gondolod, hogy nem tudjuk elolvasni a kerdest?"

Aki el tudja olvasni, tényleg el tudja olvasni, az láthatja, hogy nem arról van benne szó, hogy jöjjenek-e ide menekültek. Az majd egy későbbi kérdés lesz számos vitafórumon, meg az Európai Parlamentben. A kérdés most az, hogy az EU-nak demonstratíve megengedjük-e, hogy akár meg se hallgassanak minket. Nem tudom, hogy ez miért nem érthető a hőzöngőknek. Már persze azoknak, akik nem csak annyit látnak az egészből, hogy Orbánviktor, váááá.

" A menekultek kozul Magyarorszagnak azokat kellene befogadnia, es olyan szamban, akikkel erdemben tud foglalkozni. Oktatni oket, segiteni a beilleszkedesben. A nepszavazosdira elkoltott 30-50 milliard erre boven eleg lett volna!"

A gond ezzel az, hogy az EP, főleg pedig Merkel azt akarta elérni, hogy mi ne válogathassunk, mert az értelmesebb embereket szívesen megtartják ők is. Ezért azt az ötletet, hogy MI is válogassunk, diszkriminálásnak állítják be.

A népszavazás költsége szerintem is magas. De itt ide deportált migránsok tízezreiről és a határellenőrzés meggyengíttetéséről van szó, hosszú távon. Ami engem közvetlenül is veszélyeztet, mert errefelé már most is mászkálnak gyanús alakok, akik nem cigánynak néznek ki, hanem "migránsnak".

"A lenyeg, hogy az emberek tobbsegenek annyira nem tetszett a dontes, hogy a Fidesz kenytelen volt visszavonulni."

Ezt én szívesen hallanám az ellenzéki szónokoktól. Az embereknek nem tetszett egy lépés, és ezért a Fidesz visszavonta. Nem tudom, látod-e a lényeget: nem az, hogy rossz döntést hoztak, hanem hogy visszavonták, látva a tiltakozást. Szerintem ez demokrácia.

"Szerintem ez nalunk is egy jo kompromisszum lett volna, ha a hatalom egyaltalan hajlando lett volna konzultalni az istenadta nepevel."

Nem szánom rá az időt a kutatásra, pedig érdekelne, hogy az ellenzők mennyire javasoltak konzultációt. Mert én úgy emlékszem, hogy mindig csak azt hallani, hogy követeljük, és hogy a Fidesz mondjon le. Épp ez a bajom az ellenzékkel, hogy nincsenek javaslatai. Nincs miről és kivel konzultálni.

"De ilyen alapon nem kellene nyitva tartaniuk sem a vendegloknek, sem a szinhazaknak, ..."

Természetesen mindenki tudja, hogy ez nem merül fel, mert úgyszólván példátlanul hülye ötlet volna, főleg egy olyan országban, amely valutát ma már főleg csak idegenforgalomból lehet képes kitermelni, sajnos. De a nagy üzletekben való vásárlás sokak szerint nem vethető össze ezzel. Az én feleségem sem volt soha bevásárolni vasárnap, régebben pedig, amíg nem volt szokásos a vasárnapi nyitvatartás, nem is éreztük ennek a hiányát. Azért jött szokásba, mert a kereskedők mindenfélét kitalálnak azért, hogy vevőt gyűjtsenek. Ők találták ki ezt is, és a fogyasztó mindenre beidomítható.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 19:11:42

@Attilajukkaja: "Mondj egy peldat arra, hogy ide barki is HIVTA volna a menekulteket."

Ezt a kifogást már máshol is olvastam. Amikor Merkel azt mondta, hogy minden szíriai menekültet készek és képesek befogadni, azt én minimum a szíriaiak részéről eléggé meghívásnak tudnám venni. A többiekből pedig hirtelen szíriai lett. Emlékszel erre?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 19:15:39

@Androsz:

Igen, akkor jelentek meg nagyobb számban a hamisított szír útlevelek.

Szerintem kár karaktereket fecsérelned Attilajukkájára. Én már jópár napja szűröm, mert nagyon fárasztó. Még ha néha mulatságos is lenne, de sajnos nem az, csak a szokásos ballibbancs panelek dőlnek belőle. Így nincs értelme olvasni a kommentjeit.

élhetetlen 2016.09.29. 19:45:26

@Attilajukkaja: Kösz, hogy megértettél. Ritkán fordul elő.

élhetetlen 2016.09.29. 19:59:07

@Androsz: „A többiekből pedig hirtelen szíriai lett”. Erről szólna a menedék kérelmek elbírálása. És az csak neked tűnik képtelenségnek, hogy valakiről megállapítsák, hogy szír vagy nem. Maradjunk annyiban, hogy a legjobb beszélgető partnered legyen Kovacs Nocraft Jozsefne, aki szűr engem is, szűri Attilajukkaja-t is, és bárkit, aki nem ért egyet vele, így majd jól ellesztek, nem lesz vita. Részemről befejeztem.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.09.29. 20:22:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A 888-nak hiszel? Lokálnak? Magyar időknek? Pestisrácoknak? Nincs több kérdésem, de jogalapod biztosan nincs kutyázni a 444-et.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 20:33:31

@élhetetlen: " Erről szólna a menedék kérelmek elbírálása."

Pontosan. És ennek megoldásához van szükség a kerítésre és rajta a kapukra. Azért, hogy a jövevények ne kerülhessék ki az ellenőrzést. Ez az, amit egy csomó töketlen nem hajlandó megérteni, pedig tejesen logikus. Az, hogy vannak, akik a kerítésen átmásznak, nem teszi ezt az eljárást fölöslegessé. Ezt később már az osztrákok és németek is felismerték, de Németországban addigra felszívódott minimum 200 ezer idegen. Gratulálhatunk a németek nagy eszéhez.

élhetetlen 2016.09.29. 21:38:16

@Androsz: Miről beszélsz? Kerítés, és rajta a kapuk? Ahol napi 15 ember kérelmét fogadják be elbírálásra? A „jövevények” meg teleljenek át több százan ellátatlanul a sátrakban a kerítés túloldalán, és vagy a tél, vagy a vérhas majd elviszi őket? „Azért, hogy a jövevények ne kerülhessék ki az ellenőrzést. Ez az, amit egy csomó töketlen nem hajlandó megérteni, pedig tejesen logikus.” Jönnének akár a kapukon keresztül is, de napi 15? Ez az eljárás nem nevezhető eljárásnak. De mondtam már, hogy nem akarok veled beszélni, részemről befejeztem. Megvannak a megfelelő társaid, akik szerint ez korrekt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.09.29. 22:10:43

@Tutta? Kampánymigráncs:

"jogalapod biztosan nincs kutyázni a 444-et"

Már hogyne lenne. Az adott médium irányultsága, megbízhatósága, pontossága alapján hadd döntsem el, hiszek-e neki vagy sem. Főleg akkor, ha nem tényközlésről, hanem véleményről van szó.

Avagy komolyan gondolod, hogy el kellene fogadnom bármely médium véleményét csak azért, mert te elfogadod? Vicces emberke vagy te.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 22:50:58

@élhetetlen: Rendben, de akkor pontosítsuk a migránspártiak igényét: a mostaninál nagyobb ütemben regisztrálják az érkezőket, azonosítsák őket és bírálják el a menedékérelmüket. Egyetértek.

Egyébként az igény logikus folytatása, hogy akit tiltott határátlépés közben fognak el, vagy engedély nélkül tartózkodtak az országban, azokat automatikusan minősítsék kiutasítandónak, mivel magyarországi tevékenységüket azonnal egy bűncselekménnyel kezdték, holott erre semmilyen körülmény nem kényszerítette őket. Akik hamis személyi adatokat adnak meg magukról, bizonyítékát adták rosszindulatuknak, és a kérelmüket elutasítják. Befogadni csak arra érdemeseket vagyunk kötelezhetők. Akiknek a kérelmét elutasították, azokat pedig haladék nélkül ki kell kísérni az országból. Ezzel is egyetértek.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.09.29. 22:54:57

@élhetetlen: "A „jövevények” meg teleljenek át több százan ellátatlanul a sátrakban a kerítés túloldalán"

Ne. A mediterrán területeken, Észak-Afrikában, valamint Libanonban és Szaúd-Arábiában igen enyhe a tél, maradjanak ott.

Attilajukkaja 2016.09.30. 10:38:26

@Androsz:
"Ezt a kifogást már máshol is olvastam. "
Ez nem kifogas, hanem teny.
Merkel kijelentese valoban elhamarkodott volt, ma mar ezt o is belatja. Es igen, emlekszem, amikor minden menekult hirtelen szir lett. Ezt persze utolag ki lehet vizsgalni. Ugy tudom, most eppen ez tortenik. Csak eppen nincs hova visszakuldeni azokat, akik nem kaptak menekult statuszt. Es ez fuggetlen attol, hogy szirek vagy nem szirek.
Amugy nem tudom, mennyire befolyasolta a menekultaradatot Merkel kijelentese. Ugy gondolom, hogy az elkeseredett emberek anelkul is megindulnak/megindultak volna, mert a helyzetuk otthon valamiert tarthatatlanna vallt. Nem kizart, hogy az oroszok hathatos tevekenysegenek tobb koze van a menekultek megindulasahoz, mint Merkel kijelentesenek.

@élhetetlen:
"Kösz, hogy megértettél. Ritkán fordul elő."
Annyira azert nem lehet ritka! ;o)

"Kovacs Nocraft Jozsefne, aki szűr engem is, szűri Attilajukkaja-t is, és bárkit, aki nem ért egyet vele"
Azota nem tudom, hova legyek a boldogtalansagtol! Almatlan ejszakaim vannak es ongyilkos gondolatok marcangolnak. Gondolom, te is hasonlo borzalmakon mehetsz keresztul! :o))))
süti beállítások módosítása